Проблеми сценографії в режисурі Володимира Блавацького - Рєзнік, О. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті зроблено спробу проаналізувати шляхи розвитку мистецтва сценографії України першої половини ХХ століття. На прикладі сценографії Леоніда Боровика та Владислава Клеха для театральних постановок Володимира Блавацького прослідковано поступ авангардних форм сценографічного мистецтва. Символізм в театрально-декораційному мистецтві розглядається як закономірний етап розвитку сучасної сценографії доби модернізму.