Спроба систематизації спадщини українського мистецтвознавства - Редакція (Народознавчі зошити, 2012)
Інститут народознавства НАН України спільно з Львівською національною академією мистецтв започаткував спільний науково-видавничий проект – антологію української теоретичної думки в галузі мистецтвознавства та культурології «Ідеї, смисли, інтерпретації образотворчого мистецтва» (упорядник – канд. мистецтвознавства Р. Яців, науковий редактор – доктор історичних наук, академік НАН України С.Павлюк). Перші дві частини видання вийшли друком у 2012 році. Вони містять багатий ресурсний матеріал, який досі потребував упорядкування та активного вживлення в сучасне наукове мислення.