Творчість Євгена Гуцала в контексті українського прозового шістдесятництва: проблема характеру літературного персонажа - Кумкова, О.Г. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Стаття присвячена важливому аспекту художнього психологізму відомого українського письменника-шістдесятника Є.Гуцала – проблемі характеру персонажа. Нова концепція людини стала визначальною для дебютантів 60-х років, об’єднавши їх у літературне покоління. Творчість прозаїка розглянута під кутом зору виявлення спільного і відмінного у втіленні цієї концепції в персонажах його оповідань, повістей і романів та прози інших прозаїків-шістдесятників.