Традиції та нові художньо-концептуальні ідеї у творчості Світлани Пасічної - Островська, Ю. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті стисло розглядається творчий шлях української мисткині Світлани Пасічної, прослідковується зв’язок традиції та нових художньо-концептуальних ідей у її керамічному та графічному доробку, проводиться мистецтвознавчий аналіз деяких творів, наголошується на особливостях її керамопластики.