Про проблеми українських заробітчан у країнах Європи - Сапеляк, О. (Народознавчі зошити, 2012)
Рецензія на книгу: Годованська О. Новітня українська діаспора. Трудові мігранти в Італії, Іспанії та Португалії / О. Годованська. — Львів : Інститут народознавства НАН України, 2011. — 191 с.