В очікуванні немовляти: забобони, вірування і повір’я волинських матерів - Люта, І. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядаються основні елементи допологового етапу родильної обрядовості жителів історико-етнографічної Волині. Зокрема, увагу зосереджено на дородове визначення статі дитини та народних повір’ях, пов’язаних з вагітністю.