Українські традиції найменування дитини на Опіллі (за матеріалами церковних метрик хрещення ХІХ—ХХ ст.) - Ханас, І. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядаються українські традиції при найменуванні новонародженої дитини на території історикоетнографічного району Опілля, зокрема охарактеризовано проблему впливу релігійних вірувань батьків на традиції номінації дитини.