Співпраця Миколи Федюка та Михайла Осінчука з Національним музеєм у Львові - Гах, І. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті висвітлюються маловідомі сторінки співпраці Ми- коли Федюка та Михайла Осінчука з Національним музе- єм у Львові. Творчість цих художників на довгі роки була пов’язана із діяльністю греко-католицької церкви; вони були причетними до розвитку українського мистецтва (зо- крема — сакрального) першої половини ХХ ст., до якого відносимо період, названий «Українське Відродження». Проаналізовано творчість художників у контексті форму- вання національної образотворчості міжвоєнного часу. До- слідження ґрунтується на архівних матеріалах.