Придорожні хрести Полісся: функції, семантика та символіка - Ігнатенко, І.; Нагорнюк, О. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті приділяється увага придорожнім та оброчним хрестам на Поліссі. На основі польових етнографічних матеріалів розглядається їхня роль, функції та значення у духовній культурі жителів означеного регіону, а також пов’язані з ними вірування, легенди, перекази.