Традиційне весілля Волині в дослідженнях польських етнографів другої половини ХІХ — початку ХХ століття - Нємєц, В. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті аналізуються матеріали з весільної обрядовості, зафіксовані польськими дослідниками на теренах історико-етнографічної Волині в другій пол. ХІХ — на поч. ХХ ст. Автор розглядає матеріали з точки зору відтворення в них структури обряду, відображення атрибутивних компонентів, фольклорного наповнення, робить спробу оцінки достовірності зазначених джерел.