Величання господаря та господині в українських колядках (на матеріалах с. Доброгостів) - Гладкий, М. (Народознавчі зошити, 2013)
На основі колядок, записаних автором у с. Доброгостів Дрогобицького району Львівської області, охарактеризовано образ господаря та господині, яких вшановували в дні різдвяно-новорічних свят в ході ритуальних обходів дворів.