Міщанин і місто: повсякденне життя та етнокультурні стереотипи львів’ян у XVII ст. (на прикладі Львівського літопису). - Голик, Р. (Народознавчі зошити, 2012)
Автор аналізує уявлення про ранньомодерний Львів у сві- домості його жителів. На прикладі Львівського літопису простежено, як львів’яни сприймали міський простір і час, воєнні конфлікти, як розглядали етноконфесійні ідентич- ності сучасного їм суспільства.