Звичаєво-обрядовий супровід народження дитини у волинян - Люта, І. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядаються звичаї, обряди та вірування, пов'язані з народженням дитини, які були поширені на території історико-етнографічної Волині. Особлива увага приділяється народним уявленням про породіллю та бабу-повитуху як основних учасників пологів.