Юда Іскаріот в іконі «Тайна вечеря» XVIII ст. з с. Соліна - Лесів, А. (Народознавчі зошити, 2012)
В статті досліджується образ Юди Іскаріота в іконі «Тайна вечеря» XVIIIст. з с. Соліни, зі збірки Музею народної архітектури в Сяноку, Польща. Проводиться детальний мистецтвознавчий аналіз композиції ікони. Особлива увага надається розширеному аналізу унікального образу Юди Іскаріота — досліджується символіка кольору в образі Юди, його жести, зовнішність. Піднімається питання трактування в сакральному мистецтві Західної України образу Юди як зрадника.