Українська діаспора в Угорщині: виклики ХХІ ст. - Годованська, О. (Народознавчі зошити, 2012)
Початок активної громадської діяльності українців датується 1991 роком. Перед угорськими українцями стоїть нагальна потреба подолання течії політичного русинства, створення українських шкіл, вузу, театру, запровадження щотижневих церковних богослужінь у своїх храмах.