Кількість та місця розселення депортованих українців Польщі у східних областях УРСР (др. пол. 1940-х рр.) - Байкеніч, Д. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядається депортація українського населення з теперішніх теренів Польщі до УРСР, зокрема до її східних областей. Показані зміни планів розселення прибулих на початку процесу. Окреслені основні райони зосередження та кількість родин переселенців на сході радянської України у другій половині 1940-х рр.