Типологія зброї на Гуцульщині (художні особливості) - Дядюх-Богатько, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
Виходячи з функціональних груп: рушниць-крісів, пістолів, топірців-барток, ножів автор доводить художню особливість кожної в хронологічних та регіональних межах. Визначено особливості класифікації та типології гуцульської зброї.