Ареальна характеристика традиції колядування під час жнив в Україні - Конопка, В. (Народознавчі зошити, 2013)
Стаття присвячена одній з найважливіших ділянок традиційної культури українців — календарній обрядовості. Залучивши польові етнографічні матеріали, автор описує та аналізує звичай колядування під час жнив, який ще не достатньо досліджений в науковій літературі.