«Дядьку, як вас звати?» (перший зустрічний передвісник імені судженого) - Серебрякова, О. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті на основі низки етнографічних даних (опублікованих та архівних), а також матеріалів власних польових записів аналізуються матримоніальні ворожіння, що будуються на інтерпретації імені першого зустрічного. Завдяки особистому контакту з цією особою як представником «іншого» світу можна було довідатися про ім’я свого нареченого.