Засоби вираження мистецьких стилів в іконописі другої половини XVIII ст. на Західному Поділлі - Бакович, О. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядається іконопис другої половини XVIII ст. Західного Поділля щодо впливу мистецьких стилів та притаманних засобів їх вираження; визначено характерні риси та тенденції у трактуванні образу в іконописі; простежено нововведення у змістовому, композиційному та образотворчому трактуванні в іконописі під впливом західноєвропейського мистецтва та сталі національні тенденції.