Обрядова символіка ритуальних предметів в мантичних практиках українців - Серебрякова, О. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті на основі низки етнографічних матеріалів (в т. ч. власних польових записів) розглянуто українські ворожіння з ритуальними предметами. Проаналізовано їхню символіку, різновиди. З’ясовано, що такі мантичні практики загалом стосувалися шлюбу та були прерогативою дівчат на виданні.