Причини посухи в традиційній обрядовості українців Карпат - Біляковський, П. (Народознавчі зошити, 2013)
На основі матеріалів польових етнографічних досліджень автор аналізує традиційні уявлення про причини посухи. Виокремлює основні комплекси календарних заборон. З’ясовує роль та функції трудових табу.