Головні функції бісерного декору народної ноші українців - Федорчук, О. (Народознавчі зошити, 2013)
Досліджено основні функції бісерного декору українського народного одягу. Розглянуто взаємозв’язок між призначенням типологічно різних бісерних виробів та їхнім композиційним вирішенням.