Витоки українського зброярства: мистецтвознавчі паралелі - Дядюх-Богатько, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
Мистецтво декорування зброї є складовою частиною українського декоративно-прикладного мистецтва. Досліджено історичні та культурні аспекти її декорування. Розглянуто художні особливості декорування.