Григорій Нудьга і стан української фольклористики останнього двадцятиліття - Дмитренко, М. (Народознавчі зошити, 2013)
Оцінено внесок Г. Нудьги у вивчення усної народної творчості, висвітлено стан української фольклористики останнього двадцятиліття. Виокремлено три періоди розвитку наукової галузі, названо її провідних представників, молодих дослідників, наголошено на актуальних завданнях сучасних фольклористистів.