Дендрологічні мотиви номінування мікротериторій Українських Карпат - Сокіл-Клепар, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглянуто мікротопоніми Українських Карпат, мотивовані дендрологічними найменуваннями. Твірна база власних назв реалізує основні породи дерев, властиві досліджуваному краю; наведено інослов’янські паралелі. Аналізований мікротопонімікон яскраво втілює флористичні особливості Українських Карпат.