Душпастирська діяльність ченців монастиря св. Стефана в містечку Золотий Потік у XVIII ст. - Лоштин, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті на основі архівних матеріалів розгляда- ється душпастирство ченців-домініканців як основний аспект їхньої діяльності у парафії cв. Стефана в містечку Золотий Потік (нині Бучацького р-ну Тернопільської обл.) та навколишніх селах у XVIIIст. Увагу зосереджено на виконанні чинів хрещення, шлюбу, поховання, сповіді, а також на відправленні богослужінь. Автор звертає увагу також на практику надання імен під час хрещення.