Формула середнього вуха людини в нормі. Відбиття звуку від барабанної перетинки - Найда, С.А. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2002)
Одержано просту формулу для опису процесу передачі акустичної енергії в середньому вусі людини в нормі. Викладена теорія відкриває перспективу ранньої діагностики захворювань вуха. На основі оригінальної методики розшифровки тимпанограм проведено попередню перевірку справедливості одержаних співвідношень. Визначено, що значення енергетичних коефіцієнтів відбиття від барабанної перетинки і проходження звуку в нормі близькі до 0.5.