Призначення вишивки в оздоблені сорочок Тернопільської області I пол. ХХ ст. - Волянюк, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
Стаття окреслює особливості функціонального призначення вишивки на сорочках Тернопільської обл. ХХ ст. Розкрито зміст застосування вишивки з практичною і обрядово-обереговою метою. Висвітлено зв’язок технічного та практичного призначення вишивки. Проаналізовано етнічно-територіально розпізнавальне та статево-віково-диференціююче призначення вишивки.