Господарські мотиви у великодній обрядовості українців Жидачівського району (за матеріалами етнографічних експедицій) - Самотіс, Я. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті йдеться про традиційну великодню обрядовість українців Жидачівського району. На основі власних польових етнографічних матеріалів автор розкриває особливості проведення Великодніх свят крізь призму фігурування у них господарських мотивів.