Державна політика історичної пам’яті в Україні 1990–2000-х рр.: основні тенденції - Бондар, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2013)
Досліджується поняття державної політики історичної пам’яті в контексті світового досвіду, її особливості і основні етапи в Україні в 1990–2000-х рр. Показано державну політику пам’яті у діяльності вищих органів державної влади, ставлення лідерів держави до історичного минулого, проаналізовано законодавчі акти влади щодо окремих питань історії.