Біженство Першої світової війни часів Російської імперії: головні напрямки зарубіжної історіографії - Жванко, Л. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті висвітлено основні тенденції сучасної зарубіжної історіографії з проблематики перебування біженців Першої світової війни за часів Російської імперії. Зроблено висновок, що тема залишається відкритою для істориків. Її актуальність спонукає вчених до нових пошуків. Безумовно, пріоритет у вивченні належить російським історикам, але вони й досі не вийшли на рівень узагальнюючих робіт.