Ідеологічні засади Української комуністичної партії (боротьбистів): зарубіжна та українська еміграційна історіографія - Гірік, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті подається огляд зарубіжної історіографії ідеології Української комуністичної партії (боротьбистів). Зроблено спробу систематизувати праці авторів залежно від часу написання та оцінити вплив різноманітних факторів на якість їхніх робіт. Визначаються причини недосконалості цих досліджень та намічаються шляхи подальшої праці.