Творча спадщина Миколи Костомарова в сучасній українській історіографії - Гончар, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті аналізуються дослідження творчої спадщини Миколи Костомарова за останніх п’ять років (2010–2014). До уваги беруться наукові статі, монографії та дисертації, які присвячені вивченню доробку вченого або його постаті в контексті суспільно-політичних, культурних та наукових подій ХІХ ст. Виокремлено нові напрями та тематика костомаровознавчих студій.