Метод багатовимірних аналогів для кількісної інтерпретації даних промислової геофізики: доповнення чи альтернатива до методу регресійного аналізу - Жуков, М.Н.; Яковець, К.Л. (Геоінформатика, 2009)
У статті розглянуто аргументи щодо застосування під час кількісної інтерпретації даних промислової геофізики методу багатовимірних аналогів як засобу підвищення якості прогнозу цільових параметрів. Проаналізовано переваги й недоліки регресійного аналізу та методу багатовимірних аналогів для інтерпретації промисловогеофізичних даних. Наведено оцінки перспективності методу у зв'язку з розвитком GRID-технологій.