Ландшафтні геоіндикатори характеристик розривних порушень як основа їх вивчення дистанційними методами. 1. Морфокінематичні ознаки диз’юнктивних структур - Азімов, О.Т. (Геоінформатика, 2009)
У статті для умов платформних областей розглянуто основні ознаки кінематичних характеристик структур земної кори диз юнктивного генезису в головних компонентах сучасного ландшафту поверхні Землі, а також особливості їх відображення на матеріалах дистанційних зйомок.