Про безпеку функціонування мостів на автошляхах України в умовах інженерно-геологічних загроз - Іванюта, С.П. (Геоінформатика, 2009)
Здійснено аналіз потенційних загроз від індивідуального та спільного впливу регіональної активізації екзогенних геологічних процесів на безпеку просторово поширених у складних інженерно-геологічних умовах мостів на автошляхах України. На цій основі визначено відносну кількість мостів на автошляхах, що перебувають у зонах імовірного регіонального прояву вказаних процесів та їх підвищеного впливу на виникнення надзвичайних ситуацій на територіях адміністративних областей України. Встановлено регіони України, які потребують першочергової уваги для підвищення рівня безпеки функціонування мостів на автошляхах в умовах зростаючих інженерно-геологічних загроз.