Вугільна промисловість: доцільність створення інституції інновацій - Драчук, Ю.З.; Кочешкова, І.М.; Трушкіна, Н.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2014)
Обґрунтовано доцільність створення на базі ДП «Науково-технічний центр «Вуглеінновація» інституції інновацій, метою якої буде формування інституційного середовища, яке зв’яже всіх учасників інноваційного процесу при створенні галузевої інноваційної інфраструктури. Створення інституції інновацій дозволить збільшити економічну ефективність взаємодії учасників інноваційного процесу в галузі, сформувати стратегічні перспективи розвитку вугільних підприємств і всієї галузі в цілому, понизити рівень трансакційних витрат.