Метод п'єзотрансформаторного датчика в задачах резонансних коливань тонких п'єзокерамічних дисків - Карлаш, В.Л. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2004)
Роботу присвячено аналітичному та експериментальному дослідженню компонентів динамічних механічних напружень при резонансних коливаннях тонких п'єзокерамічних дисків з товщинною поляризацією. Запропоновано прямий метод експериментального визначення планарного коефіцієнта електромеханічного зв'язку.