Математичне моделювання тектонофацій метаморфічних порід епізони Кривбасу - Продайвода, Г.Т.; Вижва, С.А.; Безродний, Д.А.; Безродна, І.М. (Геоінформатика, 2009)
Вплив крихких деформацій на акустичні й пружні параметри анізотропії розглянуто на моделях біотитового кварциту, які характеризуються різними системами орієнтації мікротріщин і мінералів, і на моделі комбінованих систем “Залізистий кварцитˮ. Установлено, що зі зростанням рівня деформаційних перетворень в умовах епізони параметри анізотропії змінюються, зокрема, параметри інтегрального і диференціального коефіцієнтів акустичної та пружної анізотропії зростають, причому різною мірою. Це може слугувати надійним індикатором для визначення бала тектонофацій.