Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXХI - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Геоінформатика, 2009)
У тридцять першій статті серії публікацій, присвячених фундаментальним проблемам геоінформатики, таких як предмет наукових досліджень, методи вирішення її специфічних завдань тощо, розглянуто проблеми нової дисципліни не-гегелевої філософії, яка розробляє математичну модель Світобудови. На основі такої моделі можуть бути вирішені багато ще не розв'язаних проблем, наприклад, проблема відношення мас протона та електрона.