Пізнавальні аспекти візуалізації фільтраційно-ємнісних властивостей водонафтогазоносних надр у міжреперному просторі - Хтема, А.В.; Хтема, В.М. (Геоінформатика, 2009)
У статті обґрунтовано авторську позицію щодо можливості розв’язання проблеми отримання додаткових обсягів геолого-фізичної інформації з використанням парадигмальної моделі пульсуючого Всесвіту. В межах формального чотиривимірного континууму показано прикладні можливості застосування математичних методів з метою підвищення інформативності геологічної інтерпретації каротажних діаграм. За структурно-числовим моделюванням отримано відомості про невідомий раніше характер змін фільтраційно-ємнісних властивостей в межах водонафтогазоносної товщі.