Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXХII - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Геоінформатика, 2009)
Чергова стаття є тридцять другою в серії публікацій, присвячених проблемам геоінформатики – предмету досліджень і головній меті нової науки, методам вирішення її специфічних завдань. Розглянуто новий науковий напрям – галактичну планетологію. Показано, що історія Місяця і планет земної групи (Меркурія, Землі, Марса) тісно корелює з історією і структурою нашої Галактики Чумацький Шлях. Отже, головні події планетарної історії визначаються галактичним календарем, запропонованим авторами. Вироблено нову, галактичну, інтерпретацію результатів вивчення давнього магнітного поля, отриманих англійськими селенологами (А. Стеферсоном, Д.В. Коллінсоном, С.К. Ранкорном) на основі дослідження зразків місячних порід, доставлених космічними апаратами “Аполлон”. Нова інтерпретація даних місії “Аполлон”, що викладена у статті, надає винятково цінну інформацію щодо хронометричності галактичних циклів.