Сучасні проблеми еколого-економічної оцінки природно-ресурсного потенціалу України - Руденко, В.П. (Геоінформатика, 2009)
Розкрито основні проблеми сучасного етапу оцінювання природно-ресурсного потенціалу (ПРП) України: злам у методології виконання ресурсооцінювальних робіт; їх покомпонентний (“галузевий”) характер; використання вартісних показників; урахування фактору часу для визначення величини і структури ПРП. Обґрунтовано способи індексації вартісної оцінки ПРП України.