Еволюцiя хвильових полiв у блокових релаксуючих середовищах - Даниленко, В.А.; Даневич, Т.Б.; Скуратiвський, С.I. (Доповіді НАН України, 2015)
Дослiджено континуальну модель блокових геосередовищ, яка враховує розриви швидкостi та напружень мiж структурними елементами. Використовуючи методи редуктивної теорiї збурень, побудовано (1 + 2) амплiтудне рiвняння другого порядку типу Бюргерса. Знайдено точнi кiнкоподiбнi хвильовi та автомодельнi розв’язки амплiтудного рiвняння.