Шаруваті перовськіти Sr₃LnB^IIITiO₈ (B^III — Sc, In) - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Полубінський, В.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Термообробкою шихти Sr₂TiO₄ й SrLnB^IIIO₄ (B^III — Sc, In) синтезовано скандатотитанати Sr₃LnScTiO₈ (Ln — La, Pr, Nd, Sm, Eu) та iндатотитанати Sr₃LnInTiO₈ (Ln — La, Pr, Nd) з одношаровою шаруватою перовськiтоподiбною структурою (ШПС). Методом рентгенiвської дифракцiї на порошках визначено ШПС Sr₃LnInTiO₈ (Ln — La, Pr, Nd). Встановлено належнiсть їх ШПС до структурного типу SrLaInO₄ (пр. гр. Pbca). Значення факторiв недостовiрностi RB становлять 0,055 (Ln — La), 0,062 (Ln — Pr) та 0,058 (Ln — Nd). Проаналiзовано особливостi ШПС Sr₃LnB^IIITiO₈ (B^III — Sc, In) та встановлено взаємозв’язки склад — будова ШПС.