Фітозахисні та рістрегулювальні властивості метаболітних препаратів на основі грунтових стрептоміцетів - Білявська, Л.О.; Козирицька, В.Є.; Коломієць, Ю.В.; Бабич, О.А.; Іутинська, Г.О. (Доповіді НАН України, 2015)
Розробленi новi бiопрепарати для рослинництва на основi метаболiтiв грунтових стрептомiцетiв. Показано, що бiопрепарати позитивно впливають на ризосферну мiкробiоту i загальну бiологiчну активнiсть грунту, пригнiчують розвиток паразитичних фiтонематод, стимулюють рiст томатiв, пiдвищують урожай i його якiсть.