Джерела вивчення повсякденного життя міської інтелегенції в роки нацистської окупації (на прикладі Києва) - Заболотна, Т. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
У даній статті здійснено аналіз джерельної бази повсякденного життя інтелігенції в роки нацистської окупації. З’ясована репрезентативність архівних документів, опублікованих матеріалів, періодичної преси. Проте найбільшу цінність для обраної теми дослідження представляють дже - рела особового походження: усні та занотовані спогади очевидців тих подій, щоденники, мемуари тощо.