Партизанське з'єднання № 8 імені Василя Чапаєва: невідомі аспекти організаційного становлення та розформування - Капась, І. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
Автор статті на основі власних досліджень робить спробу розкрити проблеми, пов’язані із організацією та розформуванням партизанського з’єднання № 8 ім. В. Чапаєва. Передусім, увага зосереджена на кількісному складі учасників антифашистської боротьби, питанні формування керівного «ядра» партизанської організації, участі партизанів після розформування з’єднання, їх нагородження та ряд інших малодосліджених аспектів.