Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXХV - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Геоінформатика, 2010)
Тридцять п’ята стаття є черговою в серії публікацій, присвячених проблемам геоінформатики – предмету досліджень і головній меті нової науки, методам вирішення її специфічних завдань. Запропоновано нову модель Всесвіту, модель музичної фрактальності. Модель є основою становлення історичної геології як точної науки, що ґрунтується на строгому теоретичному фундаменті. Розроблено нову теорію музики відповідно до стародавньої концепції “Всесвіт подібний музичному інструменту”.